Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    Don't tax me bro! Outnumbered's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Peoria, AZ
    Posts
    5,465
    Thanks
    821
    Thanked 372 Times

    Reset cable modem every day WTF?

    Any quick things I should check before I go buy a new cable modem? Current set-up has been working fine for years. Within the past week I loose my connection daily at random times at least once per day. A "repair connection", renew IP address drill does not fix it. I have to power off the modem and then renew the IP to reconnect. I'm with cox cable. I think I will call them but thought I may save myself some frustration if it is an easy fix or just a bad modem. Motorola cable modem is about 5 years old. Netgear router is about a year old and I run both hard-wired connections thru built-in home network and also wireless for the laptop.

    Thanks in advance!
    First ride post chemo and radiation 7/19/2013

  2. #2
    Senior Member screaming pete's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Escondido and Pruitt City
    Posts
    2,186
    Thanks
    150
    Thanked 51 Times
    Quote Originally Posted by Outnumbered View Post
    Any quick things I should check before I go buy a new cable modem? Current set-up has been working fine for years. Within the past week I loose my connection daily at random times at least once per day. A "repair connection", renew IP address drill does not fix it. I have to power off the modem and then renew the IP to reconnect. I'm with cox cable. I think I will call them but thought I may save myself some frustration if it is an easy fix or just a bad modem. Motorola cable modem is about 5 years old. Netgear router is about a year old and I run both hard-wired connections thru built-in home network and also wireless for the laptop.

    Thanks in advance!
    same thing happening on my end wtf. new netgear wireless modem they installed worked for about 2 weeks so i guess i have to get on line with them with all 3 laptops tonight and figure it out
    Bacardi and Diet Coke is like crack to me. I can't get enough, especially if there's a lime. I will drink the ass out of those!

  3. #3
    Irish Republican snake321's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Middletown CT
    Posts
    4,284
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    Same thing happened to me last year,I called ATT for service and the guy replaced the modem for free

    YOU LIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    The anti-christ will be a man, in his 40s, of MUSLIM descent, who will deceive the nations with persuasive language, and have a MASSIVE Christ-like appeal....the prophecy says that people will flock to him and he will promise false hope and world peace, and when he is in power, will destroy everything. Is this anti-christ,.......... OBAMA??
    http://obamaclock.org/

  4. #4
    Next to this Hottie. Jyruiz's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,397
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times
    Yup, time to replace the modem.

  5. #5
    WILL WORK FOR FUEL DirtyWhiteBoy's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Tennessee
    Posts
    2,788
    Thanks
    8
    Thanked 13 Times
    replace it

  6. #6
    Club Banned OCMerrill's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Mission Viejo, CA
    Posts
    21,134
    Thanks
    1,611
    Thanked 1,774 Times
    I had the same issue with a Belkin N1 wireless router. Worked great for 6 months. Then all the sudden daily resets needed.

    I just went and bought another and were working fine. I dunno.

    20.8 Laveycraft Sebring
    Quote Originally Posted by rivergames View Post
    I'd drag my balls through broken glass just to listen to her fart from the other side of a walky talky

  7. #7
    Senior Member Enen's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Peoria, AZ
    Posts
    2,804
    Thanks
    113
    Thanked 515 Times

    Apple Air Port Extreme

    I went through most of the wireless routers out there. Had the same problem. I bought the Apple Airport Extreme, and I haven't had to reset it yet.
    Quote Originally Posted by TBulger View Post
    I've read about guys like you Chili, most of the times they're multi millionaires though.

  8. #8
    Haters gonna Hate Crazyhippy's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Glendale, AZ
    Posts
    4,999
    Thanks
    80
    Thanked 316 Times
    Is it the Modem or the router that needs resetting? If it's the modem, i'd be calling cocks to have them replace it. If it's the router, you're on your own...

  9. #9
    Don't tax me bro! Outnumbered's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Peoria, AZ
    Posts
    5,465
    Thanks
    821
    Thanked 372 Times
    Quote Originally Posted by Crazyhippy View Post
    Is it the Modem or the router that needs resetting? If it's the modem, i'd be calling cocks to have them replace it. If it's the router, you're on your own...
    Cox gives you the option to buy your own modem, which I did. That way I don't have to lease one from them. Anyway, I'm not sure of the cause but re-setting the modem fixes the problem.

    Thanks everyone for your help. I will buy a new modem and see what happens.
    First ride post chemo and radiation 7/19/2013

  10. #10
    Huge Member RandyH's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    931
    Thanks
    69
    Thanked 31 Times
    I will add this. The Wife buys a new Mac Probook and also a Itouch. Both are connecting to the Linksys wireless router along with my PC laptop.

    No problems till the mac's show up. I had labeled the Wireless Router simply linksys and used simple wep encription. the a nieghbor down the street uses the Linksys name as well. Then all hell breaks loose. Reseting the modem, router several times a day.

    Then I renamed the SSID on the router to a unique name. All issues went away. Seems like my computer, her computer and maybe even the neighbors where locking up the router depending on whose signal was better. good luck.
    .
    .
    .

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast